ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TEDBİRLER ARTIRILMALI...
21 Ağustos 2013, Çarşamba

Gaziantepte görevi başında 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan, on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile gözyaşları arasında toprağa verildi. Göz yaşlarının sel olduğu törende yapılan konuşmalarda sağlıkta şiddet kınanırken, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, hastanelerde çalışan güvenliği ile ilgili tedbirlerin artırılmasını istedi. Arayıcı, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:


TOPLUMSAL ŞİDDET AKIL ALMAZ BOYUTLARA ULAŞTI


"Bu son olay da göstermektedir ki, toplumsal şiddet bugün akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. 17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bugün de vurguluyoruz.


Sağlık-Sen Genel Merkezimiz tarafından geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı ile başlattığı sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların içi maalesef doldurulamamıştır. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez.


GEREKLİ ÖNLEMLER ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ


Sağlık-Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir. 
Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır.


Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslana yapılan saldırıyı kınıyor, tüm sağlık camiası adına Dr. Ersin Arslana Allahtan rahmet, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."

PAYLAŞ :